Fakta

Faktablad om KØS-Sejlsport (de 3 sejlklubbers ungdomsafdelinger)

KØS Sejlsport er en sammenlægning af ungdomsafdelingerne i Øresund Sejlklub Frem, Sejlklubben Sundet og Kjøbenhavn Amatør Sejlklub. Vi holder til på Svaneknoppen, hvor vi har klublokale og jolleplads med direkte adgang til Øresund.

KØS optager medlemmer i alderen fra 8 til 25 år. De yngste starter med at sejle optimistjolle og fortsætter derefter i enten Feva-jolle, Zoom8-jolle. Vi har også seks ynglinge-både, hvor man sejler tre sammen. De bliver brugt til at undervise elever, der ønsker at tage Søfartsstyrelsens duelighedsbevis.

I løbet af sommerhalvåret er der sejlaktiviteter tre til fire gange om ugen, og herudover sejles der weekendture, sommertur og kapsejladser. Et af årets højdepunkter er vores sommerlejr - Vordingborg lejren - som har været afholdt hver sommer i 30 år. Om vinteren arrangeres der navigationsundervisning, teoriundervisning og fysisk træning.

Klubbens aktiviteter drives for det meste af forældre til sejlere og alle instruktører og ledere i KØS arbejder frivilligt og ulønnet.

KØS har ca. 120 medlemmer

Se www.kossejlsport.dk eller find os på Facebook